Barion Pixel
FEJLESSZÜK EGYÜTT AZ ISKOLÁT - 19670096-1-42

Rólunk

Üdvözöljük a Teleki Blanka Gimnáziumi Alapítvány honlapján!

1991 óta folyamatosan támogatjuk az iskola diákjait és az oktatás feltételeinek előmozdítását.

Alapítványunk nagy hangsúlyt fektet tanulóink személyes és szakmai fejlődésére. Minden tanévben lehetőséget biztosítunk diákjainknak, hogy tanulmányi ösztöndíjra pályázzanak, amelynek célja a diákok anyagi támogatása és ösztönzése a további tanulásra. Ebben a tanévben 164 diákunk részesült, összesen közel 2,2 millió forint értékben.

Az alapítvány kiemelten fontosnak tartja a diákok szakmai utazásait, így évente 2-300 diákunk anyagi terheit csökkentjük a terepgyakorlatok támogatásával. A kirándulások egy része belföldi, míg másik részük gyakran határon túli magyar területekre irányul. Az Alapítvány támogatása nélkül sok diákunk nem lenne képes részt venni ezekben a kalandokban.

Az iskolai rendezvényeket is támogatjuk, hogy diákjaink számára minél színesebb és érdekesebb programokat tudjunk biztosítani. Diákjaink számos irodalmi és kulturális előadáson vehetnek részt, amelyeket az Alapítványunk segítségével szervezünk. Az iskola informatikai beszerzéseit is támogatjuk, valamint a házi versenyek helyezettjeit könyvutalványokkal jutalmazzuk, például az idegen nyelvi fordítóverseny vagy filozófiai eszéírópályázat keretein belül.

Az Alapítványunk büszke arra, hogy támogatást nyújtunk az iskolánk által kiadott kitüntető díjakhoz is. A Teleki-díjat és a Radák Olga-díjat pénzjutalommal egészítjük ki, hogy elismerjük azokat a diákjainkat, akik a legjobban teljesítenek az iskolában, illetve azokat, akik a legtöbbet teszik a közösségért.

Kérjük támogassa alapítványunkat, hogy segíthessük diákjaink fejlődését és fejleszthessük az oktatás feltételeit.

Köszönjük!

TÁMOGATÁS

Mérföldköveink

2023 november

Interaktív kijelzőket vásároltunk

2023 ősz

Felújítottuk az Erzsébet szobát

2023. szeptember

Újabb adó 1% rekord!

2023-ban 4 millió forintnyi felajánlást kaptunk. Köszönjük 339 felajánlónknak!

2023. január

Tanulószoba

Újabb helyiséget újítottunk fel: a büfével szembeni tanterem, amely eddig üresen állt, egy modern, inspiráló helyiséggé alakult át, amely sokoldalúan használható. A felújítás során az volt a cél, hogy a diákok kényelmesebb körülmények között tanulhassanak, pihenhessenek, vagy akár találkozzanak társaikkal.

2022. november

Euro számlát nyitottunk

Így már euróban is fogadunk adományokat.

2022. szeptember

Adó 1% rekordbevétel

2022-ben több mint 2,4 millió forintnyi felajánlást kaptunk. Ezzel öt év alatt közel ötszörösére nőtt a támogatásunk.

2022. szeptember

Virág István-díj első alkalommal

Gál Ferenc igazgató 2021-ben 1.000.000 Ft-os alapítványi hozzájárulással megalapította a kizárólag a Teleki Blanka Gimnázium tanárai számára kiadható „Virág István-díjat”.

2022. augusztus

Tanári étkező

A Teleki Café (diákétkező) kialakítása után a Pedaigosz előadás adományait részben felhasználva felújítottuk a tanári étkezőt is.

2022. április 6.

Pedaigosz

Műsoros estet tartottunk a Teleki Blanka Gimnáziumi Alapítvány javára. Az est keretében előadtuk a PEDAIGOSZ című vígjátékot, amelyet iskolánk tanárai írtak és játszottak. Támogató szülőktől és öregdiákoktól összesen 700.000 Ft adományt gyűjtöttünk az est során.

2022. április

Pályázatot nyertünk

Működési költségeinkre vissza nem térítendő támogatást nyertünk a Nemzeti Együttműködési Alap Új nemzedékek jövőjéért kollégium pályázatán.

2022. január 10.

Teleki Café

Átadtuk a felújított Teleki Cafét! Ez egy olyan különleges terem, mely étkezési, kikapcsolódási és találkozási helyet kínál minden iskolapolgárnak. A Teleki Café az iskolai alapítvány anyagi támogatásával szülők önkéntes munkájának köszönhetően jött létre.

2021. szeptember

Új öltözőszekrények

Új, színes öltözőszekrényeket vásároltunk a diákok számára.

2021. augusztus

Vajda Cecília zongorája

Vajda Cecília az Erzsébet Nőiskola egykori növendéke volt. Zongoráját a Teleki Blanka Gimnázium a hangszer teljes restaurálását követően befogadta.

2021. június

Honlap

Saját honlapot kapott az alapítvány, amelyen keresztül tájékoztatást adunk híreinkről, elérhetők alapdokumentumaink és bankkártyás fizetési rendszeren keresztül támogatást fogadunk. A honlapot Kovács Tamás társadalmi munkában készítette és szerkeszti.

2021. január

Logó

Meskóné Sütő Ágnes kuratóriumi tagnak köszönhetően saját logót kapott alapítványunk.

2020. tavasz

Online oktatás

Az online oktatás során az alapítvány nagy erővel támogatta az iskola online működését: laptopokat, Wacom táblákat vettünk. A járványhelyzet miatt nem tudtunk szalagavatót tartani, ezért kivételesen az alapítvány más módon támogatta a végzős diákokat: a szalagokat, a matematika próbaérettségit és három osztály tablófotózását támogatta.

1991. április 3.

Alapítás

A bíróság bejegyezte a Teleki Blanka Gimnáziumi Alapítványt 60.000 Ft-os vagyonnal.