Barion Pixel

Hírek

Hírek

Ösztöndíj

Tanulmányi ösztöndíjak 2023/24

A Teleki Blanka Gimnáziumi Alapítvány kuratóriuma által meghirdetett tanulmányi ösztöndíj pályázaton idén 159 tanulót jutalmaztuk. Az ösztöndíjasoknak rövid állófogadást szerveztünk, ahol először Soproni Theodóra igazgatónő gratulált, az alapítvány nevében pedig Tóth Monikától és Kovács Tamástól kitüntető oklevelet vehettek át, majd a kölyökpezsgős koccintás következett. A legjobban tanuló diákok között összesen 2.100.000 Ft pénzjutalmat osztottunk szét.

Kirándulások

Teleki Matek Tábor 2024

2024. január 26-27-én (péntek és szombat) került megrendezésre a Teleki Blanka Gimnázium matematikatábora Szentendrén. A táborban 28 diák vett részt, akik a 11. és 12. osztályos matematika előkészítősök, és matematika tagozatosok közül kerültek ki. A program szervezői között szerepelt a gimnázium két tanára, Czeglédi Csaba és Vitéz Kata, valamint Nádasy Bence, aki végzős, tanárszakos hallgató az ELTE-n. A diákok a

Díjak

Virág István-díj 2023

A Teleki Blanka Gimnáziumi Alapítvány évente egy alkalommal kiadja a Teleki Blanka Gimnázium pedagógusai számára alapított Virág István-díjat. Virág István 1959-1980 között volt az iskola igazgatója. A több mint két évtizedes vezetése alatt vált iskolánk nem csak Budapesten, hanem országszerte ismertté. Az iskola koedukációja, az európai hírű ének és zenekara, rajz és művészeti tagozata és az akkor útjára indított nyelvi

Rendezvények

Pedaigosz 2023

2023. december 15-én műsoros estet tartottunk a Teleki Blanka Gimnáziumi Alapítvány javára. Az est keretében előadtuk a PEDAIGOSZ című vígjátékot, amelyet iskolánk tanárai írtak és játszottak. Támogató szülőktől és öregdiákoktól összesen 600.000 Ft adományt gyűjtöttünk az est során. Köszönjük adományaikat!

Adó 1%

Adó 1% 2022

Köszönjük a 2022-es adóévben felajánlott – minden eddiginél magasabb – 3.998.539 Ft összeget. Kérjük kövessék honlapunkat, ahol folyamatosan tájékoztatást adunk arról, hogy mire költjük bevételeinket. Reméljük, hogy jövőre is felajánlóink között tudhatjuk majd Önöket!

Kirándulások

City on the River projekt budapesti fogadás

A “Város a folyón” projekt a lengyelországi Racibórzban található Zespół Szkół Ogólnokształcących nr 1 iskolával együttműködve valósult meg. A projektben a folyók – a racibórzi Odera és a budapesti Duna – a városi élettér alakításában és fejlődésében betöltött fontos szerepére kívántuk felhívni a figyelmet. A folyó az építészeti, ökológiai, néprajzi, rekreációs és kulturális tevékenységek fontos helyszíne. A projekt angol nyelven

Rendezvények

Teleki 150 esemény

Az iskola fennállásának 150. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi rendezvényünket tartottuk 2023. június 16-án. Ez a jeles esemény nem csupán egy mérföldkő az iskolánk életében, hanem mindannyiunk számára egy emlékezetes alkalom volt. Örömmel tudatjuk, hogy az eseményen 325.000 Ft adományt sikerült az Alapítványunk számára összegyűjtenünk a büfé és a relikviák árusításának bevételeiből.

Infrastruktúra

Új kijelző

A Nemzeti Együttműködési Alap pályázati forrásából lehetőségünk nyílt egy nagy méretű, nagy fényerejű, nagy betekintési szögű kijelző megvásárlására, amelyet szabadtéri rendvezényeink vetítéstechnikájaként használunk fel. Első bevetése a ballagáson volt, amikor is a várakozó szülők a kijelzőn követhették a ballagók menetét az iskolaépületben.